top of page

OUDE TIJDEN HERLEVEN BIJ KASTEEL DE HAAR.


VAKANTIE

Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om gezellig vakantie in eigen land te vieren en Nederland wat verder te ontdekken. Ik heb persoonlijk sowieso niet echt de behoefte om ieder jaar heel erg ver weg te gaan en door het Coronavirus zag ik dat al helemaal niet zo zitten.


KASTELEN

Ik ben echt gek op kastelen en iedere vakantie bezoeken we er wel eentje. Het mooiste kasteel dat ik tot nu toe bezocht heb in het buitenland vond ik Chenonceau, een prachtig chateau wat in de Loirevallei ligt. Het indrukwekkendste? Dat was by far chateau Chambord, het is gigantisch!

Hier in Nederland was dit jaar kasteel de Haar aan de beurt en deze heeft mij zeker niet teleurgesteld....


KASTEEL DE HAAR

Het prachtige kasteel de Haar ligt in het dorpje Haarzuilens, vlakbij Utrecht en is het grootste kasteel van Nederland. Ik was zelf ook echt verbaasd hoe groot het kasteel was, het doet echt niets onder aan de kastelen in het Loire gebied. Om het kasteel ligt een park van 55 hectare waar je lekker kunt wandelen of picknicken.


INTERIEUR VAN KASTEEL DE HAAR

In het kasteel zijn er genoeg kamers te vinden waar ik graag een nachtje zou willen blijven logeren! Mijn favoriete kamers waren de roze en witte kamer. De witte kamer (links boven) was van barones Gabrielle en volgens haar spookte het er! Ze werdt soms wakker door het geblaf van haar labrador en ze voelde hoe een warme gedaante zich van de ene kant van de kamer naar de andere kant bewoog.

De roze kamer (rechtsonder) is een kamer waar ik mezelf een echte prinses zou voelen!


HET PARK

Het park is zoals ik net al vertelde 55 hectare groot en je vindt er grote vijvers, romantische bruggetjes, een hertenkamp, doolhof en een rozentuin. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen en vanuit iedere hoek heb je weer een ander zicht op het kasteel. Ik werdt verliefd op de mooie witte zwanen in de grote vijver en de geur van de prachtig gekleurde rozen in de rozentuin. Ik had er helaas niet aan gedacht om een picknickmand mee te nemen maar het is zeker een idee voor de volgende keer.
bottom of page